nyest RSS

hatóanyag, nyest, nyeststop -

  Szereti az állatokat, de elege van a hívatlan vendégek okozta kárból? Már mindent kipróbált, hogy távol tartsa a nyesteket, akik merő kíváncsiságból „kóstolgatják” féltve őrzött autója motorterében az elektromos kábeleket? Szeretné őket humánus megoldással minél távol tartani?   A nyeststop riasztóját a motortérben kell elhelyeznie. Aktív és intenzív speciális, a nyestek számára „veszélyes ellenség” hatóanyag (geraniol) koncentrátummal működő, gazdaságos termék legalább 6 hónapon át bocsát ki illatanyagot.      Nem védett autókban hasonló károk keletkezhetnek:  

Érdekel

állat, nyest -

Páran a Facebook oldalunkon @nyeststop úgy érezték, hogy a kommentekben meg kell nyilvánulniuk, akár a hirdetésre reagálva válaszként, hogy miként oldották meg a helyzetet nem állatbaráti módon 0 forintból. Ezeket a kommenteket, miután a lentebbi szöveget válaszként elküldtem, minden esetben törölték. :)  Itt is szeretnénk még egyszer megerősíteni: A nyest megmérgezése, kilövése jogszabályba ütközik. A 2012. évi, a BTK C. törvény XXIII. fejezetének 245.§-a alapján bűncselekmény, mely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Mi a nyest motortértől való távol tartásában hiszünk! Jobb ez így nekik és nekünk is! Válassza Ön is ezt az utat!

Érdekel

nyest -

Ha valahová beteszi a lábát a nyest, nehezen tágít onnan. Amellett, hogy sok kellemetlenséget okozhat, mivel ragadozóról van szó, nagy hasznát is vehetjük ennek a virgonc állatnak. Kis méretéből adódóan ugyanis a portán lévő egerek és patkányok nyomába is sikerrel ered, és előszeretettel fogyasztja el azokat. (Termékünk állatbarát, károsodást nem okoz.) Emellett szereti a gyümölcsöket, azok közül is legfőképp az epret.

Érdekel

nyest, nyeststop -

#4 Milyen a nyest hangja? Összetéveszthetetlen morajlást hallat a nyest a padláson, de általában ritka, hogy előmerészkedik búvóhelyéről és közvetlenül mutatkozik. Ha mégis nyesttel találkoznánk valószínűleg ideges morgását vagy jellegzetes kerregő sikolyát hallanánk, amit a nyest az ellenfelei megfélemlítésére használ. A nyest egyébként cincogó, morgó, kaffogó, nyafogó hangokat is képes kiadni. Párzásuk során, nyávogásszerű, nyújtottabb hang jellemzi a nyestet, amely a macskákéhoz hasonlítható leginkább. Végül, ha felismertük "vendégünket" és megtaláltuk a nyest lábnyomát autónkon, akkor lássuk a nyest elűzéséhez szükséges az autó motorterében használható módszert.

Érdekel

nyest -

#3 Milyen a nyest ürüléke? Bármilyen szokatlanul is hangzik, az autón hagyott nyomok mellett a nyest látogatás felismeréséhez segítségünkre lehet az ürülék is. Az ürülékből a fajra jellemző sajátosságok alapján a nyest tartózkodási vagy rendszeres előfordulási helyére is tudunk akár következtetni. Autókon az esetek 80 %-ban a tetőn található antennához szokott üríteni.  A nyest kedvenc zsákmányai a rágcsálók és a madarak, de ragadozó léte ellenére a nyest szívesen eszik a gyümölcsöt is. A nyest ürüléke jellegzetesen görbült, 5-8 cm hosszú és magvak találhatóak benne. A legtöbb ürülék a fő búvóhelyén halmozódik fel és az ürülék-halmok mennyisége általában egyenes arányban van a terület látogatottságával.

Érdekel