nyeststop RSS

motortér, nyestkár, nyeststop -

Sokszor megjelenik a kérdés, mit rág szét a nyest a motortérben? Miért kell nekem ezt védeni? Sajnos hazai statisztikai felmérés, adatbázis, ide vonatkozó adat nem áll rendelkezésre a magyar nyestkár volumenéről. Az ADAC (német autóklub) az egyetlen szervezet, ami elérhető adatot szolgáltat Európában a témát tekintve. A nyestkár bejelentéseket vizsgálva a németek az alábbi alkatrészeket nevezték meg a nyest által leginkább támadott területeknek. Gyakoriságuk szerint rendezve: gyújtókábel (kb 40%) hűtővíz és szélvédő mosó tömlő (kb 33%) alacsony feszültségű kábelek és azok szigetelése (kb 21%) gumi hüvely a hajtótengelyeken (5% alatt) zaj- és hőszigetelő szőnyegek (5% alatt) féktömlők (5% alatt) tömlő a karburátoron (5% alatt) Érdemes ezeket a...

Érdekel

hatóanyag, nyest, nyeststop -

  Szereti az állatokat, de elege van a hívatlan vendégek okozta kárból? Már mindent kipróbált, hogy távol tartsa a nyesteket, akik merő kíváncsiságból „kóstolgatják” féltve őrzött autója motorterében az elektromos kábeleket? Szeretné őket humánus megoldással minél távol tartani?   A nyeststop riasztóját a motortérben kell elhelyeznie. Aktív és intenzív speciális, a nyestek számára „veszélyes ellenség” hatóanyag (geraniol) koncentrátummal működő, gazdaságos termék legalább 6 hónapon át bocsát ki illatanyagot.      Nem védett autókban hasonló károk keletkezhetnek:  

Érdekel

nyest, nyeststop -

#4 Milyen a nyest hangja? Összetéveszthetetlen morajlást hallat a nyest a padláson, de általában ritka, hogy előmerészkedik búvóhelyéről és közvetlenül mutatkozik. Ha mégis nyesttel találkoznánk valószínűleg ideges morgását vagy jellegzetes kerregő sikolyát hallanánk, amit a nyest az ellenfelei megfélemlítésére használ. A nyest egyébként cincogó, morgó, kaffogó, nyafogó hangokat is képes kiadni. Párzásuk során, nyávogásszerű, nyújtottabb hang jellemzi a nyestet, amely a macskákéhoz hasonlítható leginkább. Végül, ha felismertük "vendégünket" és megtaláltuk a nyest lábnyomát autónkon, akkor lássuk a nyest elűzéséhez szükséges az autó motorterében használható módszert.

Érdekel

állat, nyest, nyeststop -

A nyest gyakori hívatlan vendégünk lehet és a nyest elleni védekezés rengeteg fejtörést okozhat. Rövid, 4 részes minisorozatban szeretnénk bemutatni egy kicsit közelebbről az állatot és felbukkanásának jellemző nyomait.

Érdekel